Maria Montazami får Året Runt-marmelad

Annons

IMG_5426

httpv://www.youtube.com/watch?v=wP0DaXIHyNA

I och med vår lansering av vår hemsida aretrunt.se så skickade vi ut hemkokt Persikomarmelad med citron och kardemumma gjord av vår matskribent Ylva Porsklev till utvalda personer så som mat och bak-bloggare och kändisar. Maria Montazami träffade Året Runt’s AnCharlotte och lämnade över en burk persikomarmelad till henne och hon passade på att hälsa till er läsare.

Annons

Vill du också göra Ylvas specialkomponerade Året Runt-marmelad så hittar du receptet här: 

 

Ylvas persikomarmelad med citron och kardemumma

ca 1,7 liter

2 kg persikor

Annons

2 dl pressad citronsaft

1 dl vatten

1/2 msk kardemummakärnor

10 dl syltsocker

Peta bort stjälkfästet på persikorna med hjälp av en liten kniv. Lägg persikorna hela med skalet på i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Tillsätt citronsaft och vatten och låt koka under lock ca 45 minuter.

Mosa persikorna i kastrullen med hjälp av en potatisstöt eller en stor slev. Fiska upp kärnorna. Tillsätt mortlad kardemumma och socker och rör tills sockret är löst. Låt koka utan lock i ca 20 min. Skumma noga under tiden. Ös upp på glasburkar och förslut. 

 

 

DSC_0778

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0790

Tomteverkstad på redaktionen med marmeladutskick, knyta rosetter på burkarna och skriva etiketter. Till höger Hulda Andersson, Mode-skönhetsredaktör och webredaktör, Till vänster marmeladkokerskan och matskribenten Ylva Porsklev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons