Så bakar du en semmelkladdkaka

Så bakar du en semmelkladdkaka
Semla + kladdkaka = SANT. I alla fall om man ska tro bloggaren Vivi Wallin. Här delar hon med sig av succéreceptet på sin lyxiga semmelkladdkaka!
Annons
Bloggar Vivi Wallin tillsammans med sönerna Elmer, 9, och Knut, 6.
Bloggar Vivi Wallin tillsammans med sönerna Elmer, 9, och Knut, 6.

Originalet i all ära – men ibland vill man ha ändå ha lite variation.

Vivi Wallin, som driver bloggen ”Fixa själv”, älskar semlor. Men hon älskar också kladdkaka.

– Jag gillar det här med kontraster. Ibland handlar det om att göra saker jättestor ibland jättesmå och blanda olika grejer. Kladdkaka är min favorit. Så jag vill göra en kladdkaka som såg ut som en riktig semla, säger hon om nytolkningen.

Lika en vanlig semla

Ur experimentet föddes: Semmelkladdkakan.

Annons

Grunden är en vanlig ljus kladdkaka med en grädd- och mandelmassblandning ovanpå. Locket är ytterligare en bit mandelmassa.

Annons

– Hela målsättningen var att göra den så lik en vanlig semla som möjligt och få till den hör gräddmandelmasskänslan, säger hon.

”Stolt att kunna inspirera”

Så här långt har mottagande enbart varit positivt.

– Men det brukar alltid vara någon som blir arg och säger att det där är minsann ingen semla. Men det spelar ju ingen roll vad man gör, säger Vivi Wallin.

Facebook har det kommit in runt 300 kommentarer och klippet är också flitigt delat. Många har också delat med sig av sina egna semmelkladdkakor.

– Det är så himla roligt. Jag blir stolt över att kunna inspirera andra och kan bevisa att det går att göra själv. Jag satsar på ganska tydliga enkla filmer och då är det kul att folk gör och lyckas, säger hon.

Enkelt med få ingredienser

Vivi Wallin vill också att bakning ska få vara enkelt och lustfyllt. Snabblagad recept som går att svänga ihop på fem röda eller bakverk med bara fyra ingredienser som du gärna har hemma hyllas ofta av hennes läsare.

Annons

– Jag har många följare som har barn och vill kunna baka med barnen. Jag vet ju själv att man inte orkar ha med barnen om det blir alltför komplicerat.

Och mer kommer, lovar Vivi Wallin.

– Jag har flera roliga semmelgrejer på gång, säger hon.

Här hittar du receptet på Vivis Semmelkladdkaka på hennes blogg!

Läs mer:

Annons

 

Text: Helena Sjögren

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons