Kyckling med mozzarella

kycklinggratang
Annons
kycklinggratang
Kycklinggratäng med fin tomatsmak, mozzarella och lite sting av chili.

Kycklinggratäng med mozzarella och tomat

• 2 pers • ca 40 min

2 kycklingfiléer à 150 g
salt och peppar
1 msk torkad dragon
1 burk körsbärstomater, ca 400 g
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad basilika
1 mozzarellaboll, ca 150 g
8 soltorkade
tomater i olja

Servering

svarta oliver
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna och stek dem nästan helt färdiga i en panna med olja, ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar och torkad dragon.
2. Blanda körsbärstomaterna med chiliflakes och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp tomaterna i en liten, lätt-smord ugnsfast form.
3. Skär mozzarellan i skivor. Skär 4 snitt i varje kycklingfilé.  Fördela mozzarella och soltorkade tomater i skårorna. Lägg filéerna ovanpå tomaterna i formen. Ställ in i ugnen och gratinera i ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
4. Servera kycklingen med de ugnsbakade tomaterna, oliver och gärna kokt pasta i någon form.

Fler recept med kyckling

Annons

Av Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons