Smör- och äggfria muffins med ananas och morot

Smör- och äggfria muffins med ananas och morot
Supersaftiga och vackra små muffins med ananas. Dessutom är de smör- och äggfria!
Annons

Recept: Smör- och äggfria muffins med ananas och morot

• ca 12 muffins

  • 225 g konserverad ananas, avrunnen
  • 2¼ dl strösocker
  • 1½ dl solros- el rapsolja
  • 1½ dl mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 3¾ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 200 g rivna morötter

Garnering

  • 2½ dl florsocker, siktat
  • 12 pekannötter

Dessutom behövs

  • 12 muffinsformar eller bakplåt med plats för 12 muffins

Så här bakar du smör- och äggfria muffins med ananas och morot:

  1. Värm ugnen till 190°.
    Annons

    Skär tre ananasringar i 12 delar. Spara dessa. Resten av ananasen körs i mixer.

  2. Blanda samman socker, olja, mjölk och vaniljextrakt i en stor skål. Sikta ner mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner morötterna och den mixade ananasen i smeten.
  3. Dela upp smeten i muffinsformarna. Baka i ugn i 20 minuter, testa med tandpetare. Låt svalna på galler.
  4. Häll 2–3 teskedar vatten i florsockret. och rör till en tjock, len och klumpfri glasyr. Klicka glasyren på toppen av varje muffins, en matsked per muffins. Dekorera med en halv pekannöt på toppen.

Recept och bild: IBL
Svensk bearbetning: Susanne Lindén

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons