Ägghalvor med krämig topping

Så gott och snabbfixat! Toppa ägghalvorna med krämig basilikaröra och parmesan.
Annons
Toppa äggen!

Italienska ägghalvor

4 port
Tid: 15 min

4 ägg
rucolasallad
körsbärstomater
1 dl gröna färska basilikablad eller pesto
2 msk färskost
1 msk gräddfil
1/2–3/4 dl riven parmesan
salt
ev 1/2 liten pressad vitlök

Annons

Garnering:
riven parmesan

Annons

1. Lägg ner äggen i kallt vatten och koka dem 8 1/2 min. Spola dem kalla, skala och dela dem.
2. Lägg ut ägghalvorna på en bädd av rucola och små delade tomater.
3. Blanda mixade eller mortlade basilikablad eller pesto, färskost, gräddfil, parmesan och ev lite pressad vitlök till en lämplig konsistens. Smaka av med salt. Fördela röran på ägghalvorna och riv över lite parmesan.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons