Ägghalvor med sill och brynt smör

Fyllda ägghalvor
Annons

Fyllda ägghalvor

20 st
10 ägg
75 g smör
salt, peppar
2 hela matjessillfiléer
1 liten gul lök
3/4 dl hackad dill
saft av ½ citron

Garnering
färsk dill

 

Gör så här

1. Koka äggen i sex minuter och spola dem kalla. Skala och dela äggen på längden. Ta ut gulorna och lägg i en skål.

Annons

2. Bryn smöret i en kastrull på medelhög värme. Häll det brynta smöret över äggulorna och rör ihop med lite salt och peppar. Klicka ägguleblandningen i ägghalvorna.

3. Hacka samman matjessill, lök, dill och citronsaft.

4. Toppa äggen med hacket och garnera med dill.

Annons

 

Läs mer

 

Av Tareq och Ellen Taylor

Foto: Pontus Ferneman

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons