Anrika stjärnkrogens recept på köttbullar

Anrika stjärnkrogens recept på köttbullar
Aldrig hade vi anat att detta halvfabrikat var hemligheten bakom Oaxens smarriga köttbullar.
Annons

Prisade stjärnkrogens köttbullar – perfekt till julbordet

Köttbullarna rullar inte sig själva men i år kan du slänga ditt gamla recept i soptunnan och låta lyxkrogen Oaxen sätta sin standard på ert julbord hemma. De har nämligen släppt sitt recept på köttbullar. Ett recept som mamman till Oaxens VD och grundare, Agneta Green, har använt sig av i 60 år.

Annons

Men det är inte det sjuka. Köttbullarna innehåller en ingrediens vi aldrig trodde skulle hittas inför Oaxens väggar. Nämligen potatismospulver. Jo, du läste rätt. Hade det varit någon annan som tipsat om denna ingrediens hade vi tagit det som ett skämt, men är det någon vi litar på så mycket att de får makt över tillagningen av julens viktigaste rätt, så är det ju grundarna till en av Stockholms bästa krogar.

Annons

Här är receptet: Laga stjärnkrogens köttbullar

  • 1 kg blandfärs av bra kvalitet
  • 1 gul lök (skalad och hackad)
  • 1 dl skorpmjöl (uppblött i vatten eller mjölk)
  • 1 dl potatismospulver (uppblött i vatten eller mjölk)
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Matolja
  • Smör

Blanda alla ingredienser till en jämn färs. Smörj in händerna med lite matolja och rulla färsen till köttbullar. Stek i stekpanna med smör tills köttbullarna fått fin färg. Det är bra att ha en termometer till hjälp, när innertemperaturen är minst 65 grader är köttbullarna färdiga.

Av: Rebecca Wictor

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons