Saftiga apelsin- och chokladmuffins

Apelsin- och chokladmuffins
Piffa upp dina muffins med Noblesse apelsin! Chokladmuffinsen blir inte bara extra goda, tillsammans med chokladkrämen på toppen blir de också extra fina!
Annons
Apelsin- och chokladmuffins
Fresta med ett fat lyxiga chokladmuffins till kaffet! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladmuffins med apelsinnoblesse

ca 15 st

200 g smör, mjukt
3 dl strösocker
3 ägg
1½ dl gräddfil
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 12 Noblesseplattor, apelsin

Annons

Chokladtopp
100 g mörk choklad
150 g smör, mjukt
2 dl florsocker
½ dl kakao

Garnering
15 Noblesseplattor, apelsin
ev strimlat apelsinskal

Ugn 200°

Gör så här

1. Rör smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget. Ta i gräddfilen.

2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten.

3. Fördela smeten i formar till ca ¾ fyllda. Ställ gärna formarna i muffinsbleck först. Hacka Noblessen grovt och tryck ner bitarna i smeten.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna.

5. Chokladtopp: Hacka och smält chokladen. Låt den svalna. Vispa smöret riktigt pösigt. Ta i florsocker och kakao. Vispa det fluffigt. Vänd i den avsvalnade chokladen. Spritsa krämen på muffinsen.

6. Garnera med Noblesse och ev strimlat apelsinskal.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons