Apelsinmuffins med färskostglasyr

Apelsinmuffins med färskostglasyr
Apelsincupcakes med läcker glasyr av vit choklad och färskost. En riktig fullträff till fikat!
Annons

Apelsinmuffins med färskostglasyr

24 små cupcakes
75 g smör
21/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 apelsin, finrivet skal + 1/2 dl pressad apelsinsaft
3/4 dl mjölk
1 ägg
Frosting:
75 g vit choklad
25 g smör, rumsvarmt
100 g färskost

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
4. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, mjölk och ägg till det smälta smöret. Rör ner detta i mjölblandningen och rör försiktigt till en smet.
5. Fördela smeten i små muffins formar som står i ett muffinsbleck eller använd dubbla formar. Fyll formarna till 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen, 15 minuter. Låt svalna.
6. Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa smöret krämigt. Tillsätt färskosten och vispa det fluffigt. Vispa sist i chokladen. Spritsa frostingen på muffinsen.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons