Kycklingpanna med apelsin och rosmarin

Apelsinkyckling med oliver recept
Kyckling i smakrikt sällskap av apelsin, rosmarin och oliver – och alla godsakerna i samma panna!
Annons
Apelsinkyckling med oliver recept
Enkelt recept på apelsinkyckling med rosmarin och oliver!

Apelsinkyckling med oliver – recept

Recept på smakrik apelsinkyckling med oliver och rosmarin. Enkel att tillaga i samma panna! Kyckling med härlig smak av citrus passar lika bra en vardag som till fest. Snabblagad då den är klar på endast 30 minuter.

Annons

• 4 pers • 30 min

600 g kycklinglårfilé
salt och peppar
rapsolja till stekning
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin
några skivor apelsin
ca 20 svarta oliver
saft av 1 apelsin
3 dl hönsbuljong

Garnering
några kvistar rosmarin

Servering
ris

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa filébitarna och krydda med salt och peppar.
2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filébitarna runt om tills de får fin färg.
3. Skala och skiva vitlök och lök och låt fräsa med kycklingen någon minut. Lägg i rosmarinkvistar, apelsinskivor och oliver.
4. Häll på apelsinsaften och hönsbuljongen. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
5. Garnera eventuellt med lite rosmarin och servera med till exempel nykokt jasminris.

Tips!
Använd en stekpanna som tål ugnsvärme – häll annars över allt i en ugnsfast form före tillagning i ugnen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons