Apelsinmuffins med rosmarin

muffins-med-apelsin-topping-recept
Apelsin och rosmarin sätter smak på det här receptet med sötsyrliga och saftiga muffins. En given succé på fikabordet.
Annons
muffins-med-apelsin-topping-recept
Muffins med apelsin och krämig topping. Rosmarin är pricken över i:et.

Muffins med apelsin och topping – recept

Läckra muffins med apelsin, krämig fyllning av ricotta och rosmarin. Lättbakade muffins som du gärna bjuder på till kaffet.

Annons

Muffinsen går bra att frysa.

ca 15 st
150 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4–1 tsk finhackad färsk rosmarin
1 1/2 dl färskpressad apelsinsaft
1/2 dl matyoghurt

servering

250 g ricottaost
2 msk florsocker
1 tsk finrivet apelsinskal
färska rosmarinkvistar
florsocker

dessutom behövs

muffinsformar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret eller margarinet och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker. Sikta i vetemjöl och bakpulver och tillsätt den finhackade rosmarinen. Häll i den färskpressade apelsinsaften och matyoghurten och rör smeten slät. Sist tillsätts det smälta matfettet, och smeten rörs åter slät.
4. Fyll muffinsformarna till ca 3/4 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
5. Servering: Rör samman ricottaosten med florsocker och finrivet apelsinskal.
6. Skär av ett lock på varje muffins och klicka eller spritsa i fyllningen. Lägg på locken och pudra över florsocker. Garnera varje muffins med en liten kvist färsk rosmarin.

Tips! Muffinsen går bra att djupfrysa, men vänta med fyllning och garnering tills de ska serveras.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons