Äppelkaka i långpanna recept

Äppelkaka i långpanna
Långpannan är perfekt när många vill få en bit av äppelkakan. Kanel och socker sätter smak på frukten.
Annons
Äppelkaka i långpanna
Lättbakad och saftig äppelkaka i långpanna. Foto: Pontus Ferneman

Recept saftig äppelkaka i långpanna

ca 18 bitar

200 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
4 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3–4 äpplen
2 msk strösocker
1 ½ tsk malen kanel

Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna (ca 35×25 cm) klädd med bakplåtspapper.

3. Kärna ur äpplena och skär i klyftor. Vänd dem i socker och kanel som blandats. Lägg klyftorna ovanpå smeten. Strö ev över lite kanelsocker.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min.

Köptips från Hemmets matredaktör: långpanna med lock!

Långpanna Clas Ohlson

Det är bra att ha långpannor i olika storlekar, och den här med lock från Clas Ohlson är särskilt bra att ha när du ska frakta runt kakorna. Läs mer och köp här.

Mjuk äppelkaka med citron och kardemumma

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons