Potatisflarn med löjrom och crème fraîche

aptitretare-med-potatis-och-lojrom-recept
Aptitretare till ett glas champagne eller annat mousserande vin är en bra start på nyårsfesten. Dessa krispiga flarn av potatis lagar du i ugnen och serverar med med löjrom, crème fraîche och rödlök. Perfekt plockmat till festen.
Annons
aptitretare-med-potatis-och-lojrom-recept
Aptitretare med potatis och löjrom passar perfekt till nyår.

Aptitretare med potatis och löjrom – recept

• 4 pers • 30 min

2–4 medelstora potatisar
2 msk rapsolja
salt och
peppar

Topping
40–80 g löjrom eller annan rom, finns även vegetarisk
½ dl crème fraiche
½ finhackad rödlök
ev dill att garnera med

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Tvätta potatisen och skiva den tunt (beräkna 2 potatisskivor per person). Torka av och lägg på plåt med bakplåtspapper.
2. Pensla med olja på båda sidor. Salta och peppra.
3. Låt stå i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, vänd och kör 10 minuter på andra sidan. Håll uppsikt, alla ugnar är olika. Skivorna ska bli mjuka i mitten, gyllene och knapriga i kanterna. Om de skärs riktigt tunna blir de krispiga ända in i mitten.
4. Lägg på topping, ca  1 tsk av vardera crème fraiche, hackad rödlök och rom per flarn.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons