Ärtpesto med serranochips

Artpesto med serranochips
Annons

Artpesto med serranochips

Serranochips med ärtpesto

2 pers ca 15 min

100 g lufttorkad skinka, ca 7 skivor, t ex serrano

Ärtpesto

2 dl frysta gröna ärter
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesanost, ca 50 g
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Lägg ut skinkskivorna plant på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter och låt dem svalna.

3. Ärtpesto: Låt ärterna tina. Skala och riv eller finhacka vitlöken. Lägg det i ett högt, smalt kärl med resterande ingredienser och mixa ihop med en stavmixer till en halvgrov konsistens. Smaka till sist av med salt och peppar.

Annons

4. Servera skinkchipsen ihop med ärtpeston.

Annons

Mer småplock

 

Av Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons