5:2-recept: Salamifylld kycklingfilé med sötpotatissallad och mangodressing

5:2-recept: Salamifylld kycklingfilé med sötpotatissallad och mangodressing
Inspirerande 5:2 recept! Njut av kyckling fylld med salami och vitlöksost.
Annons

Salamifylld kycklingfilé
Sammanlagt ca 442 kcal/port

Salamifylld kycklingfilé med sötpotatissallad och mangodressing– 442 kcal

4 personer
400 g kycklingfiléer
60 g salamiskivor, 33 % fett
60 g vitlöksost
salt, peppar
20 g smör

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ett snitt längs med sidan på kycklingfiléerna. Bred ut osten i snittet och stoppa i salamiskivorna. Stäng filéerna och fäst ev. med tandpetare. Salta och peppra runt om.
Stek kycklingen i smör så att den får fin färg. Flytta över till en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Ta ut och garnera med örter och servera.

Sötpotatissallad med matpumpa

Både sötpotatis och butternut squash, som ibland i Sverige också kallas för matpumpa, är gott tillsammans med potatis.

Annons

4 personer
300 g delikatesspotatis
200 g sötpotatisar
200 g matpumpa/butternut
200 g squash
2 msk olivolja
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i mindrebitar. Skala, kärna ur och dela squashen i mindre bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Stek i ugnen i 25–30 minuter. Salta och peppra.

Mangodressing

4 personer
140 g mangotärningar
3 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt, peppar

Mixa samman mango med vatten, vinäger och olja i en liten mixer. Smaka av med salt och peppar.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

FLER GODA 5:2-RECEPT

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons