Baconlindade örtfyllda kycklingrulader

Baconlindade örtfyllda kycklingrulader
Saftiga kycklingbröst som steks med bacon och lagrad ost innan de bakas i ugnen. Servera med bakad potatis!
Annons
En bakad potatis smakar gott till baconlindade kycklingrulader, fyllda med örter. Foto: Fredrik Ödman

Recept: Baconlindade örtfyllda kycklingrulader

Portioner: 4 pers
Tid: 1 tim 15 min

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 4 bakpotatisar
  • olivolja
  • 75 g lagrad ost
  • 1 dl blandade örter, t ex persilja och timjan
  • salt och peppar
  • 1 pkt bacon
  • mald svartpeppar

Aromsmör

  • 75 g smör
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta

Så här lagar du baconlindade örtfyllda kycklingrulader:

  1. Sätt ugnen på 200°.
    Annons

    Börja med att tvätta bakpotatisen och torka av vattnet. Lägg potatisen i en eldfast form och pensla med olivolja. Nagga skalet med en gaffel och ställ in och låt stå i ugnen ca en timme.

  2. Dela filébitarna i tre delar och banka ut mellan två plastpåsar till knappt en centimeters tjocklek.
  3. Skär osten i stavar och fördela över filéerna tillsammans med örterna. Krydda med lite salt och peppar och rulla ihop. Rulla en skiva bacon runt varje rulad och krydda med lite mald svartpeppar. Stek ruladerna i en stekpanna tills de får en fin färg runt om och efterstek i ugnen på 200° i 15–20 minuter.
  4. Blanda smöret med persilja. Skala vitlöken och pressa i den. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera filéerna med potatisen och aromsmöret. En sallad blir gott till.

Av Jan-Erik Hagbohm

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons