Ljuvlig glutenfri mintchokladkladdkaka

Glutenfri kladdkaka med mint
Annons

Glutenfritt

ca 10 bitar
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
ett par droppar pepparmyntsolja
1 1/2 dl mandelmjöl
6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
riven kokos till formen

Servering:
2 dl vispgrädde
hallon

Smält smöret i en kastrull.

Annons

Dra kastrullen från värmen och vispa med elvisp ner ägg, socker och pepparmyntsolja.
Blanda ihop mandelmjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ner detta i smeten.
Smörj en springform ca 20 cm i diameter, och strö den med kokos. Grädda på 175 grader i 20–25 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
Servera med grädde och hallon.

Av Åsa Swanberg Foto: Ludwig Swanberg

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons