Rulltårta under marsipantäcke

Rulltårta under marsipantäcke
Annons
Karuselltårta. Enkel att göra, och mycket god!

8 bitar

3 ägg
11/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
11/2 tsk bakpulver

Fyllning
250 g färska hallon
3 dl vispgrädde

Garnering
5 dl vispgrädde
1 grönt marsipanlock, färdigköpt
1 dl hallon
chokladdekor av vit choklad
florsocker
kryddgrönt

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret. Sikta ner blandningen i smeten. Rör om och fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna.

2. Grädda mitt i ugnen i ca 7 min. Vänd upp bottnen på ett sockrat bakpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt bottnen svalna under plåten.

Annons

3. Fyllning: Mosa hallonen och vispa grädden. Fördela de mosade hallonen på bottnen och bred därefter ut vispgrädden.

4. Skär bottnen i ca 4 cm breda remsor.

karuselltarta-steg5.jpg

5. Rulla samman en av remsorna. Placera rullen med snittytan uppåt i mitten av ett tårtfat.

karuselltarta-steg6.jpg

6. Fortsätt att rulla resterande remsor runtom denna, tills du har en stor rund tårta.

karuselltarta-steg7.jpg

7. Garnering: Vispa grädden. Bred ut 2/3 av grädden ovanpå tårtan, det ska vara en ”kulle” på mitten. Släta till med en palettkniv. Lägg på marsipanlocket och skär bort det som blir över.

8. Spritsa resten av grädden runt tårtans kant. Garnera med hallon och chokladdekoration (smält lite vit choklad och ringla ett galler på bakpapper, låt stelna). Pudra över lite florsocker, stick i något kryddgrönt, t ex citronmeliss.

 

Läs mer

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons