Bakad potatis med kräftröra recept

Bakad potatis med kräftröra recept
Sugen på något gott och lättlagat? Då ska du satsa på bakad potatis med läcker kräftröra!
Annons
Bakad potatis med kräftröra
Medan potatisen bakas i ugnen rör du snabbt ihop den krämiga kräftröran. Foto: Pontus Ferneman

Bakpotatis med kräftröra

Bakpotatis kan varieras i det oändliga med olika fyllningar. Här satsar vi på kräftröra med smak av citron och dill. Enkelt och gott!

4 portioner
4 stora bakpotatisar à ca 250 g
Kräftröra:
ca 300 g kräftstjärtar från burk
4 msk crème fraiche
4 msk majonnäs
1 msk rivet citronskal
1 msk riven pepparrot
1 msk finhackad rödlök
2 msk hackad dill
salt och peppar
Garnering:
citronklyfta

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Stick små hål i potatisarna med en spetsig kniv. Lägg potatisarna på gallret i ugnen och baka i ca 1 timme. Känn med en sticka att potatisarna är mjuka rakt igenom.
3. Kräftröra: Krama ur så mycket vätska du kan ur kräftstjärtarna. Blanda dem med crème fraiche, majonnäs, citronskal, pepparrot, rödlök och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär ett kryss i potatisen och tryck ihop från sidorna så att krysset öppnar sig.
5. Lägg en rejäl klick kräftröra på potatisen. Servera resten bredvid. Garnera med citron.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons