Bästa bönbiffarna med sötpotatispommes

Bästa bönbiffarna med sötpotatispommes
Väldigt gott vegetariskt! Läcka bönbiffar med krispiga pommes av sötpotatis.
Annons

Bönbiffar med sötpotatispommes

4 personer

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
100 g champinjoner
olivolja
1 ägg
1 dl finhackad bladpersilja
1 brödskiva à 50 g
2 burkar små vita bönor à 250 g avrunnen vikt
1 tsk salt
ströbröd
rapsolja eller olivolja
Pommes frites:
800 g sötpotatis
pankoströbröd
några klickar smör
salt
Garnering:
finhackad bladpersilja

Annons

1. Sätt ugnen på 225°. Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Dela chilin på längden och ta bort kärnhuset. Skär fruktköttet i riktigt små bitar. Skär champinjonerna i skivor.
2. Stek lök, vitlök, chili och champinjoner i olivolja; löken ska bli mjuk och glansig. Kör den stekta blandningen med ägget, bladpersiljan, en smulad brödskiva, väl sköljda bönor samt salt i en matberedare.
3. Forma 20 ganska små biffar av smeten och vänd dem i ströbröd på ett fat. Stek biffarna i olja i en stekpanna.
4. Skala sötpotatisen och dela den i avlånga stavar. Lägg sötpotatisen i en smord ugnsfast form. Strö på panko och lägg på klickar av smör. Salta. Ugnsbaka i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Servera biffarna med pommes. Garnera med persilja.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons