Biscotti med syren och pistaschmandel

Biscotti med syren och pistaschmandel
Kapsla in den ljuva syrendoft i knapriga biscottiskorpor. Så gott till en kopp kaffe eller te!
Annons
Våga prova – syren ger en ljuvlig smak åt bakverket.

Syrenbiscotti
40 stycken
225 g smör
1 ¾ dl strösocker
1 citron, rivet skal
1 äggula
6 dl vetemjöl
2 dl hackad pistaschmandel
2 dl syrenblommor
florsocker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa smöret i bitar, socker, citronskal, äggula och mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt pistaschmandeln mot slutet. Vänd ner blommorna (inga skaft).
3. Forma degen till en rulle och låt den ligga i kylen, 30 minuter.
4. Skär rullen i ½ cm tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.
5. Vid servering: Pudra över florsocker.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto:Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons