Blåbärsglass med vit choklad

Blåbärsglass med vit choklad
Blåbär och vit choklad är en oslagbar kombination. Med de smakerna kan glassen inte bli annat än fantastiskt god!
Annons
Blåbärsglass med vit choklad serverad i bägare.
Fantastiskt god hemgjord blåbärsglass. Foto: Olof Abrahamsson

Recept Blåbärsglass med vit choklad

4–5 port
20 min + frystid 4 tim

Ingredienser:
3 äggulor
1 dl honung
4 dl vispgrädde
200 g blåbär (ev frysta, lätt tinade, gärna svenska)
50–75 g hackad vit choklad

Annons

Garnering:
blåbär
vispad grädde
strössel, skogsbärskrisp

Gör så här:

1. Vispa äggulor och honung poröst. Vispa grädden fluffig men inte grynig. Vänd ner äggulesmeten i grädden, tillsätt lätt krossade bär och fint hackad vit choklad.

2. Häll allt i en plastbunke med lock och frys i minst 4 timmar. Rör om kraftigt då och då under infrysning, gärna en gång i halvtimmen, så blir glassen smidigare och bären mer jämnt fördelade.

3. Ta fram glassen en stund före servering. Lägg upp i coupeglas. Garnera med blåbär, spritsad grädde och skogsbärskrisp.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons