Blomkålsgratäng med chèvre och bacon

Blomkålsgratäng med chèvre och bacon
Tre sorters ost ger spännande smak till vår blomkålsgratäng toppad med knaperstekt bacon.
Annons
Blomkålsgratäng med chèvre och bacon.

Blomkålsgratäng med chèvre och bacon

4 personer

Det går lika bra att byta mot en smakrik hårdost eller annan färskost om du inte gillar getost.

1 blomkålshuvud
2 tsk smör
2 msk mjöl
4 dl vispgrädde
150 g gratängost
100 g chèvre (getost)
1 dl riven parmesan
140 g bacon
1 dl hackad persilja

Annons

1. Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka 5 minuter i lättsaltat vatten. Smält smöret, pudra över mjöl och rör om. Tillsätt vispgrädden och koka tills krämen har tjocknat. Rör i gratängosten.

2. Lägg blomkålen i en smord och ugnsfast form. Häll över ostkrämen, strö sedan över chèvre och parmesan. Gratinera i 225° i ca 25 minuter.

3. Strimla baconet, stek i torr stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Strö bacon och persilja över den färdiga gratängen.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons