BLT-sandwich på nytt sätt

BLT-sandwich  på nytt sätt
Fläta krispigt bacon runt en saftig och god sandwich med senap och majonnäs. Resultatet är en gyllene och spröd BLT som får det att vattnas i munnen. BLT är en engelsk förkortning som står för ”bacon–lettuce–tomato” (bacon–
sallad–tomat) – som är huvudingredienserna i denna klassiska sandwich.
Annons
Mmm, så gott! En BLT-sandwich där man klär in brödet i knaprigt bacon! Vi visar hur du gör i några enkla steg.
Vilken god sandwich! Vanligen lägger man baconet i BLT-sandwichen, här har vi flätat det runt för en krispigare känsla. Vi visar i några enkla steg hur du gör.

Bacongott: BLT-sandwich på nytt sätt

1 port
Tid: 20 min

7 skivor bacon  (Antalet baconskivor avgörs av hur stora brödskivorna är.)
2 skivor formbröd
1 msk dijonsenap
1 msk majonnäs
4 salladsblad, exempelvis hjärtsallad
3 små tomater, typ romantica
4 skivor ost

Gör så här

1. Lägg 4 skivor bacon bredvid varandra på tvären på en skärbräda. Fläta in 3 baconskivor på längden. Baconskivorna ska ligga tätt samman. 

Annons

2. Bred senap och majonnäs på båda brödskivorna. Fördela salladsbladen på den ena brödskivan. Skär tomaterna i skivor och lägg dem på salladen. Fördela ostskivorna på den andra brödskivan.

3. Lägg samman brödskivorna till en sandwich och lägg den sedan mitt på det flätade baconet.

4. Klä in sandwichen i bacon så att allt bröd blir helt inpackat.

5. Stek sedan sandwichen 3– 4 min på varje sida, tills den är gyllene och spröd. Stek den flätade sidan sist.

6. Skär upp sandwichen precis före servering. Garnera ev på tallriken med mer sallad och tomater.

Av Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons