Broccoli- och spenatsoppa med ägghalva

broccolisoppa
En riktig vitaminbomb i läck­ert grön färg. Servera soppan med ett nybakat bröd.
Annons

broccolisoppa

4 personer
4 ägg
1 gul lök
1 broccoli
1 liter grönsaksbuljong, 1 tärning
50 g babyspenat
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
4 kvistar bladpersilja
smör till stekning
salt
vitpeppar

Koka äggen 6–-7 minuter, spola i kallt vatten och skala.

Annons

Hacka löken och fräs den glansig i lite smör i en stor kastrull. Dela broccolin i små bitar och fräs med. Häll på buljongen och låt koka ca 10 minuter. Tillsätt spenaten och mixa till en krämig soppa, det går enklast med en mixerstav. Vispa ihop mjölk och mjöl och vispa ner i soppan. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.

Servera soppan med halverade ägg och persilja. Strö på salt och peppar.

Recept av Elisabeth Johansson
Foto Ulrika Pousette

Nybakat bröd passar fint till soppan:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons