Läcker pizza toppad med skinka och mozzarella

Läcker pizza toppad med skinka och mozzarella
Njut av pizza de luxe! Rökt skinka, färska tomater och fräsch rucolasallad ger ett en extra fräsch ton till den mozzarellatäckta broccolibotten. Festligt med massor av smak.
Annons
Spännande glutenfri botten gör pizzan extra smakrik.

Broccolipizza med skinka

471 kcal per port
2 st
30 min

1 broccolistånd
2 ägg
½ dl riven mozzarella
½ dl riven parmesanost
1 krm torkad oregano
salt, svartpeppar

Topping:
½ dl ajvar relish
1 pkt mozzarella, 125 g
½ rödlök
100 g rökt skinka
salt, svartpeppar
100 g små kvisttomater
25 g rucola
lite färsk basilika

Annons

1. Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en grynig massa och lägg i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda och bred ut till två pizzabottnar på en bakplåtspappersklädd plåt.
2. Grädda i 250° i 7–10 min. Ta ut och låt svalna 10 min. Bred på ajvar relish. Riv mozzarella, skiva rödlök och skinka. Fördela allt på pizzorna, salta och peppra. Grädda i ca 10 min.
3. Dela tomater och lägg på pizzorna tillsammans med rucola och basilika.

Annons

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Under 2 veckor får du färdiga inköpslistor, nyttiga och enkla maträtter samt daglig coachning!
Boka dig på Ulrikas kickstart Xtreme – 2 veckor onlinekurs för 398 kr. Klicka här.

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons