Brownietårta med glass och kolasås

Brownietårta med glass och kolasås
Festtårta med browniebotten, vaniljglass och kolasås. Med bär på toppen får du en perfekt kombination av sött, salt och syrligt!
Annons
Brownietårta med glass, kolasås och bär.
Festlig tårta med browniebotten, salt kolasås, glass och bär. Foto: Lisa Björner

Recept Brownietårta med kolasås och bär

1 tim 30 min

Ingredienser:
125 g mörk choklad
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl

Salt kolasås:
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl grädde
1 tsk flingsalt

Annons

Garnering:
5 dl vaniljglass
1 dl hallon
1 dl björnbär

Gör så här:

1. Dela chokladen i bitar. Smält den och smöret i vattenbad. Häll över det i en bunke. Tillsätt strösocker och rör noga. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner vaniljsocker och salt. Vänd försiktigt ner mjölet.

2. Lägg bakplåtspapper i en pajform med löstagbar botten, 22 cm i diam, och häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen i 175°, ca 25 min. Låt kallna.

3. Sjud kolasåsen i en kastrull tills den blivit lite tjock men fortfarande är rinnig, ca 10 min.

4. Garnera tårtan med glass och bär. Ringla över kolasåsen.

Baka också: Brownieskålar med glass och bär

Läckert och lättgjort!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons