Budapestrulle med jordgubbar och choklad

Budapeststubbe med jordgubbar och choklad
Budapestrulle med choklad, jordgubbar och massor av söt grädde. En riktig klassiker som går hem i alla lägen!
Annons
Budapeststubbe med jordgubbar och choklad
Budapeststubbe med jordgubbar och choklad.

8–10 bitar
6 äggvitor
3 dl strösocker
100 g hasselnötsmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
ca 50 g mandelspån

Fyllning
ca 3 dl vispgrädde
150–200 g jordgubbar

Garnering
ca 1½ dl vispgrädde
ca 100 g jordgubbar
florsocker

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite efter hand under vispning och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och fast.

2. Blanda hasselnötsmjöl, vetemjöl och siktad kakao. Vänd försiktigt ner det i äggvitesmeten. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt. Strö över mandelspån.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Låt svalna under långpannan. Dra loss papperet som tårtan gräddats på.

4. Fyllning: Vispa grädden och bred på den. Strö på skivade eller hackade jordgubbar. Rulla samman från långsidan med hjälp av papperet.

5. Garnering: Vispa grädden och spritsa den på längden. Garnera med delade jordgubbar. Pudra ev över lite florsocker.

 

Tips! Hasselnötsmjöl går att köpa färdigt men du kan också mala hasselnötter i mandelkvarn till ett fint mjöl.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons