Caesarsallad med kyckling och bacon

Caesarsallad med kyckling och bacon recept
Så fräscht och gott med Caesarsallad till lunch eller middag! Här blir salladen extra matig med mathavre.
Annons

Caesarsallad med kyckling och bacon recept

Caesarsallad med kyckling och bacon

4 personer

4 kycklingfiléer
1 ½ dl mathavre
140 g bacon
2 skivor vitt bröd
4 tomater
1 huvud romansallad
1 rödlök
100 g hyvlad parmesan
svartpeppar

Caesardressing:
½ dl majonnäs
½ dl yoghurt
2 sardeller
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
½ dl riven parmesanost
salt och vitpeppar
pressad citronsaft

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg kycklingen i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 15–20 minuter. Låt svalna.
3. Koka mathavren. Lägg upp på ett fat.
4. Mixa majonnäs, yoghurt, sardeller, dijonsenap, vitlöksklyftan och riven parmesanost. Smaka av med salt, vitpeppar och pressad citronsaft.
5. Stek baconet och skär i det bitar. Skär brödet i kuber och stek dem knapriga i en stekpanna.
6. Lägg på skivad kyckling, bacon, brödkrutonger, tomater i bitar, strimlad sallad, strimlad lök och parmesanost. Peppra. Servera med dressing.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons