Cheesecake med citron och lemoncurd

Cheesecake i ugn med citron recept
Härligt sötsyrlig cheesecake med en krämig fyllning smaksatt av citron och lemon curd. Garanterat en succé på fikabordet!
Annons
Cheesecake i ugn med citron recept
Enkelt recept på en cheesecake som du bakar i ugn och som smakar härligt sötsyrligt av citron!

Cheesecake med citron
8–10 personer

200 g digestivekex
75 g smör eller margarin

Fyllning:
600 g färskost
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl strösocker
3 ägg
2 msk potatismjöl
skal av 1 citron
½ dl lemon curd

Annons

Garnering:
citron eller hallon
kryddgrönt

Sätt ugnen på 175°.

Krossa digestivekexen i en matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och krossa dem med exempelvis en brödkavel.

Smält matfettet. Vänd ner smulorna i matfettet och rör om. Tryck ut smulorna i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten. Grädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

Vispa samman färskost, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Tillsätt potatismjöl, rivet citronskal och lemon curd. Rör samman till en jämn smet. Fördela smeten på den förgräddade bottnen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan stannat helt. Ta ut och låt den stå en stund. Garnera med citronskivor eller hallon samt kryddgrönt och servera.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons