Snabblagad apelsincheesecake i glas

Snabblagad apelsincheesecake i glas
Cheesecake i portionsförpackning – snabbt och gott!
Annons

4 personer
2 apelsiner
1/2 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
Mascarponekräm:
1 ägg
1 dl vispgrädde
150 g färskost, mascarpone
3/4 dl strösocker
1/2 apelsin, finrivet skal
6 italienska skorpor

Annons

 

Skär apelsinerna i hinnfria klyftor.

Skär bort apelsinskalet med en vass kniv. Allt det vita ska bort. Lägg apelsinen i handen, skär längs med varje klyfthinna tills klyftorna lossar.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Rör så att sockret löser sig. Lägg i apelsinklyftorna och låt dem kallna i lagen.
Skilj äggulan från vitan. Vispa vitan till hårt skum i en liten bunke. Vispa grädden i en annan bunke.

Blanda äggula, mascarpone, socker och apelsinskal i en bunke. Vänd försiktigt ner äggvita och grädde.

Stöt skorporna i en mortel. Låt apelsinklyftorna rinna av i en sil. Varva apelsinklyftor, mascarponekräm och skorpor i fyra lite mindre glas. Servera direkt.

 

 

Mascarpone …

… är en italiensk färskost med en fetthalt på ca 35 %. Den är krämig och god och kanske mest känd som ingrediens i den italienska desserten tiramisù.

Recept: Kristina Eriksson

Foto: Åsa Dahlgren

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons