Cheesecake med chokladgodis och nutella

Cheesecake med chokladgodis och nutella
En söt bomb med chokladgodis som nutella, oreos och maltesers. Cheesecake när den är som bäst!
Annons
Oreokex i botten och nutella i fyllningen gör alla chokladälskare nöjda…

Recept: Cheesecake med chokladgodis och nutella

Antal: ca 20 bitar
Tid: 30 min + 5 tim i kyl

Botten

  • 2 pkt oreokex à 154 g
  • 100 g smält smör

Fyllning

  • 6 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 350 g nutella
  • 500 g färskost

Garnering
Annons

  • 1 burk dulce de leche
  • 2 dl maltesers (choklad godis)
  • blandat chokladströssel

Så här bakar du cheesecake med chokladgodis och nutella:

  1. Mixa oreokexen till ett fint mjöl och blanda med smält smör till en grynig massa. Klä en fyrkantig eller rund springform med bakplåtspapper i botten och tryck ut kexsmeten i den.
  2. Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter.
  3. Koka upp grädde och strösocker och rör tills sockret har löst sig. Rör om hela tiden så att grädden inte bränns vid. Dra bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och smält sedan ner dem i grädden.
  4. Vispa ihop nutella och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt grädden försiktigt och vispa till en jämn smet. Fördela över bottnen och låt stå i kylskåpet minst 5 timmar.
  5. Före servering, bred dulce de leche över kakan och dekorera med chokladgodis och chokladströssel. Skär i bitar och servera.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons