Cheesecake med hallon och nötkrisp – recept

Cheesecake med hallon och nötkrisp – recept
Bjud på härlig cheesecake med massor av hallonsmak. Toppa med ett chokladlager med hackade hasselnötter. Perfekt som både dessert och till fika.
Annons
Supersmarrigt! Och extra festligt med cheesecake i hjärtform.
Gör desserten i portionsform eller i större form. Foto: Anders Norrsell

Hallondessert med nötkrisp – recept

4–6 portioner
45 minuter + tid att stelna

Fyllning
4 gelatinblad
2 äggulor
1 1/4 dl florsocker
fint rivet skal från 1/2 citron + 2–3 msk pressad citronsaft
300 g färskost av philadelphiatyp
200 g hallon
1 1/2 dl vispgrädde

Annons

Nöt- och chokladfyllning
150–200 g hackade hasselnötter
ca 200 g mörk choklad

Garnering
hallon

1. Blötlägg gelatinbladen i minst 5 minuter.
2. Vispa äggulor och florsocker poröst. Tillsätt citronskalet. Vispa äggsmeten med färskosten tills det blir mycket väl blandat.
3. Mixa hallonen till en slät massa.
4. Ta upp gelatinbladen och smält tillsammans med citronsaften. Låt svalna till simmig konsistens (skulle det stelna, värm upp försiktigt igen).
5. Rör först ner ägg-ostmassan, lite i taget, i gelatinlösningen och sedan lätt vispad grädde. Sist vänds hallonmixet ner. Smaka av – önskas mer sötma tillsätt florsocker, för mer syrlighet tillsätt mer citronsaft.
6. Häll smeten i sköljda portionsformar eller en stor form med avtagbar kant, spara lite utrymme till nöt-chokladfyllning. Ställ in i kyl för att stelna något. Hacka nötterna och ta ut formarna igen, täck ytan väl med hackade nötter. Ställ in i kylen igen.
7. Smält choklad och låt den bli trögflytande. Ta ut formarna, täck nötytan med ett tjockt lager choklad. Låt stelna svalt.
8. Lossa kanten lite med hjälp av en kniv, stjälp upp hjärtanen. Är det svårt – sätt in dem i frysen och lossa dem frysta. Låt stå en stund före servering.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons