Cheesecake med hallon och vit choklad

Cheesecake med hallon och vit choklad recept
Ljuvlig bakad cheesecake med fin ton av vanilj och läcker fyllning av hallon. Vilken drömtårta!
Annons
Cheesecake med hallon och vit choklad recept
En ljuvligt god cheesecake med hallon och vit choklad får du recept på här!

Cheesecake med hallon och vit choklad

8–10 personer

300 g digestivekex
150 g smör eller margarin

Fyllning:
1 vaniljstång
2 ½ dl kesella, 10%
600 g färskost
1 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
150 g frysta hallon

Annons

Garnering:
färska hallon
kryddgrönt, t ex citronmeliss
florsocker

Sätt ugnen på 200°. Krossa digestivekexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med exempelvis en brödkavel.

Smält matfettet. Vänd ner kexsmulorna i matfettet och rör om. Tryck ut smulorna i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten.

Grädda bottnen strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut formen.

Snitta vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Blanda samman kesella, färskost, socker, maizena och vaniljfröna i en bunke. Vispa ihop till en slät smet med en elvisp. Tillsätt äggen och grädden under fortsatt vispning.

Dela chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad. Tillsätt chokladen i smeten och rör om.

Fördela smeten på bottnen och strö över de frysta hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt kakan stå kvar i ca 30 minuter på eftervärme.

Ta ut kakan och låt den stå i kylen i minst 6 timmar. Garnera med färska hallon, kryddgrönt och siktat florsocker vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons