Cheesecakemuffins med chokladcookies

Cheesecakemuffins med chokladcookies
Små ljuvliga cheesecakemuffins med ljus choklad, vispgrädde och chokladcookies. Mums!
Annons
Små underverk med ljus choklad, toppas med grädde, en minikaka och ringlad chokladsås. Mums!

Recept: Cheesecakemuffins med chokladcookies

Antal: 12 st
Tid: 45 min

Botten

  • 150 g chokladcookies
  • 50 g smör

Fyllning

  • 200 g färskost
  • 1 burk kondenserad mjölk, 397 g
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 100 g ljusa chokladknappar eller hackad choklad

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 12 små chokladcookies
  • 2 msk chokladsås

Dessutom behövs

  • 12 muffinsformar

Så här bakar du cheesecakemuffins med chokladcookies:

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Krossa chokladkakorna grovt, smält smöret och blanda ihop. Fördela smeten i 12 muffinsformar, gärna i papp. Använd annars en muffinsplåt så att de lättare behåller formen.
3. Förgrädda bottnarna i mitten av ugnen i 10 minuter, ta ut och låt svalna.
4. Blanda färskost, kondenserad mjölk, ägg och majsstärkelse. Tillsätt sist chokladen.
5. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter. De ska ha rest sig lite och vara helt fasta i mitten. Ta ut och låt svalna.
6. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut på muffinsen. Toppa med små chokladcookies och ringla över chokladsås. Servera direkt.

Annons

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Läs också

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons