Chili con carne med färsk chili

Chili con carne med färsk chili
Färsk chili ger sting till denna klassiker. Kidneybönor istället för vita ger den mer must i smaken.
Annons
Servera med avokadoröra, guacamole, istället för gräddfil.

4 personer

1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
500 g blandfärs
1 burk krossad tomat, 400 g
3 msk tomatpuré
2 dl vatten + 1 köttbuljongtärning
1 burk kidneybönor, 400 g
1/2 hackad röd chili

Annons

Guacamole:
2 avokado
2 msk citronsaft
1 knivsudd chilipeppar
2 msk crème fraiche
salt och peppar

Skala och finhacka lök och vitlök, fräs den glansig i olivolja. Tillsätt blandfärsen och bryn runt om. Rör i krossad tomat, tomatpuré och köttbuljong. Sjud 10 minuter.
Tillsätt kidneybönor och chili och koka ytterligare 10 minuter.
Guacamole: Skala och mixa avokado med citronsaft, chili och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Annons

Recept Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons