Chokladdoppade kokosbollar

Chokladdoppade kokosbollar
Kokosbollarna blir extra goda med aprikoser, färskost och mörk choklad. Försvinnande gott godis som passar perfekt till påsk.
Annons
Chokladdoppade kokosbollar
Chokladdoppade kokosbollar med extra allt. Mums!

ca 40 st
75 g smör
3 dl kokosflingor
1 dl finhackade torkade aprikoser
2 dl råsocker
1 msk citronsaft
75 g färskost, t ex philadelphia
ca 200 g mörk choklad

Garnering
50 g ljus choklad

Gör så här

Annons

1. Smält smöret. Ta från värmen. Rör i kokosflingorna och aprikoserna. Låt stå ca 10 min så att kokosflingorna suger upp smöret.

2. Blanda i råsocker, citronsaft och färskost. Ställ kallt en stund. Rulla till bollar.

3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Doppa bollarna. Låt stelna.

4. Garnering: Smält den ljusa chokladen och ringla över bollarna.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons