Chokladkaka i långpanna recept

Chokladkaka i långpanna
Chokladkaka som räcker till många. Knapriga kex överraskar i en annars mjuk och saftig kaka.
Annons
Chokladkaka i långpanna
Knapriga kex överraskar i en annars mjuk och saftig kaka. Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladkaka i långpanna

ca 20 bitar
Botten
10 digestivekex
100 g mörk choklad

Fyllning
150 g rumstemp smör
2 dl råsocker
1 msk ljus sirap
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Annons

Glasyr
150 g mörk choklad
1 msk rumstemp smör

Ugn 200 °

 

Gör så här

1. Botten: Krossa kexen grovt. Smält chokladen och blanda med kexen. Fördela i bottnen av en liten långpanna, ca 30×20 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Rör smör, råsocker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i smeten. Bred ut smeten på bottnen.

3. Grädda mitt i ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Smält chokladen. Rör ner smöret. Bred glasyren på kakan och låt stelna. Skär i bitar.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons