Chokladmousse på raw food-vis

raw chokladmousse
Bjud på en och krämig raw chokladmousse till efterrätt. Moussen har en bas av avokado och dadlar vilket gör den mjuk och krämig.
Annons

raw chokladmousse

Den här moussen innehåller inga mejeriprodukter. Istället är basen färska dadlar och mogen avokado.
4 personer

1 dl färska dadlar
1 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
2 tsk akaciahonung
3-4 avokado
4-6 msk rå kakao
2-4 msk vatten

Annons

Garnering:
hackade hasselnötter
björnbär

Mixa dadlar, vatten, vaniljpulver och honung till en mjuk röra i matberedare.
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och tillsätt fruktköttet och den mindre mängden kakaopulver, fortsätt mixa till en lös konsistens. Smaka av och tillsätt ev. mer kakao och ytterligare vatten.
Häll upp i 4 glas. Ställ in i kylen fram till servering. Dekorera med hackade nötter och bär.

Rå kakao

Skillnaden på vanlig kakao och rå kakao är att den senare rostas runt 40 ° vilket gör att alla näringsämnena bibehålls. Kakaobönorna fermenteras, soltorkas, krossas och mals till en pasta. Därefter kallpressar man bort kakaosmöret och kvar blir det näringsrika kakaopulvret.

Tips! Chokladmoussen kan även användas som tårtfyllning mellan nötbottnar. Garnerad med bär och färsk frukt blir det en riktig festtårta.

Tips! Använd akaciahonung när honungen ska vara flytande, eftersom det är den enda sort som har en naturligt flytande konsistens.

Recept av Charlotte Rosenberg 
Foto Ragnar Ómarsson

avokado

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons