Glutenfri chokladrulle med jordgubbar

Chokladrulle med jordgubbar
Enklare än så här kan det knappast bli. Du vispar snabbt ihop chokladbottnen som sedan fylls med vispgrädde och solmogna jordgubbar – en riktigt somrig rulltårta!
Annons
Chokladrulle med jordgubbar
Sommarens godaste rulltårta med choklad, grädde och jordgubbar – mums! Foto: Pontus Ferneman

Recept glutenfri chokladrulltårta med jordgubbar

14 bitar

3 ägg
2½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
4 msk kakao
1½ tsk bakpulver
½ dl vatten

Fyllning
½ liter färska jordgubbar
3 dl vispgrädde

Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandning och vatten i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Grädda i mitten av ugnen 5–8 min, känn med sticka att kakan känns torr. Stjälp upp på sockrat bakpapper och låt svalna med långpannan över som lock.

3. Fyllning: Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Vispa grädden. Bred grädden över rulltårtan, fördela jordgubbarna, rulla samman tårtan. Kan även frysas och halvtinas innan den serveras och skärs i bitar.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons