Ulrikas påskgoda citronmarängpaj

Ulrikas påskgoda citronmarängpaj
Superläcker citronmarängpaj på Ulrikas härliga hälsovis. Fikagott när du vill äta glutenfritt utan snabba kolhydrater.
Annons
Påskdröm med maräng på toppen.

Påskpaj med citron och maräng

726 kcal per port
6 bitar
1 timme

Pajskal:
100 g smör
4 dl mandelmjöl
1 1/2 dl rismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk kallt vatten
1 ägg

Citronfyllning:
125 g smör
2 citroner, finrivet skal och saft
3 ägg
1/2 dl agavesirap

Annons
Annons

Marängtopping:
2 äggvitor
1 dl agavesirap

1. Tärna smöret och lägg i en bunke. Blanda ner alla ingredienser till pajskalet och forma till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform med avtagbar kant, 24 cm i diam, och ställ in i frysen 15 min.
2. Förgrädda pajen i 175°, 15 min. Gör under tiden fyllningen: Smält smöret i en kastrull. Låt svalna och blanda ner övriga ingredienser. Vispa till en jämn smet.
3. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 125°. Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen igen i 30 min. Låt svalna.
4.   Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt agavesirapen och vispa ytterligare en stund. Lägg marängen i en spritspåse och klicka ut toppar på pajen.
5. Använd en brännare så att marängen får en gyllenbrun färg eller ställ in på grill i ugnen i 2 min.

Annons

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Vill du gå Ulrikas Kickstart kurs online? Färdiga menyplaner och inköpslisor! Enkla och goda recept! Klicka här för att läsa mer!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons