Citronmarinerad färskpotatis med lax

Citronmarinerad potatis med lax
Njut av sommarens godaste delikatess! Först bakar vi färskpotatisarna i ugn sedan marineras de i syrlig citronmarinad och serveras med krämig topping och kallrökt lax. Mums!
Annons
Citronmarinerad potatis med lax
Denna minivariant på bakad potatis, som även marinerats, passar utmärkt som tilltugg på t ex en buffé. Foto: Pontus Ferneman

Recept citronmarinerad färskpotatis med kallrökt lax

4 port

500 g färskpotatis, jämnstora
1 citron, rivet skal och saft
½ dl rapsolja
1 dl hackad dill
salt och peppar

Topping
1 dl crème fraiche
50 g kallrökt lax
8 dillvippor

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Dela potatisarna mitt itu på längden och skär av ett litet snitt i botten så att potatisarna ligger stadigt. Lägg på plåt med bakplåtspapper, baka i ugn tills potatisen är klar, ca 20 min.

2. Blanda citronskal, -saft, rapsolja, dill, salt och peppar. Blanda ner i potatisen och låt marinera 1 tim.

3. Topping: Vispa crème fraichen fast. Lägg upp potatisarna på ett serveringsfat med snittytan uppåt. Spritsa el klicka på crème fraiche. Toppa med lax och dill.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons