Ulrikas glutenfria citronmuffins

Ulrikas glutenfria citronmuffins
Baka härliga citronmuffins med med fikonfyllning. Toppa med syrlig färskost och mandel. Fikagott!
Annons
Härliga fyllda muffins!

Citronmuffins med färskost och fikon

312 kcal/muffins
6 st
40 min

2 ägg
3/4 dl agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
1 1/2 dl rismjöl
100 g smält smör
1 tsk bakpulver
saft och skal av 1/2 citron

Annons

Topping:
100 g färskost av philadelphiatyp
2 färska fikon
1/2 dl grovhackad mandel
malen kanel

Annons

1. Vispa ägg och agavesirap. Blanda ner övriga ingredienser, vispa till en jämn smet.
2. Fördela i muffinsformar och klicka i färskost i varje muffins. Skär fikon i klyftor och stoppa ner i varje muffins. Toppa med mandel och kanel. Grädda i 175°, ca 15 minuter.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons