Ugnsbakt citronpotatis med baconströssel

Ugnsbakt citronpotatis med baconströssel
Lättlagad potatis i ugn som passar till kyckling, lamm och lax!
Annons


Citronpotatis med baconströssel

4 portioner
900 g delikatesspotatis
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 krm torkad oregano
3 vitlöksklyftor
5 msk pressad citronsaft
5 msk olivolja
140 g tärnat bacon
cocktailkapris, stora kapris
färsk oregano
citronskal

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tvätta potatisen. Om det är stora potatisar, halvera eller skär dem i kvartar. Lägg potatisarna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och peppra, och strö över oregano.
3. Fördela skivad vitlök över potatisen.
4. Vispa ihop citronsaft och olja, och häll hälften av blandningen på potatisen. Tillaga mitt i ugnen, ca 35 minuter.
5. Stek baconet knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett.
6. Ta ut potatisen och häll över resten av citronoljan. Vänd ner kapris. Garnera med stekt bacon, oregano och citronskal.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Bakad potatis med bacon och kapris

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons