Crepes med rabarber och vaniljkräm

Crepes med rabarber och vaniljkräm
Servera varma rabarber med en ljuvlig vaniljkräm och en pannkaka. Enkel och supergod dessert!
Annons
crepes-med-rabarber-och-vaniljkram-recept
Varma rabarber, en len vaniljkräm och en god pannkaka. Så enkelt och så gott!

• 4 pers • 45 min

2 ägg
1 dl vetemjöl
1 krm salt
2 dl standardmjölk
smör till stekning
500 g rabarber
¾ dl brun farin eller råsocker

Vaniljkräm
1 vaniljstång
5 dl mjölk
5 äggulor
1 ½ dl strösocker
3 msk majsstärkelse
25 g smör

Annons

Garnering
ev ätbara blommor

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ihop ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Vispa ner mjölken, lite i taget, i smeten. Den ska vara slät och fin.
3. Provstek gärna och tillsätt evenutellt lite mer mjölk om smeten känns tjock. Stek sedan 1–2 pannkakor per person i lite smör i en stekpanna.
4. Vaniljkräm: Snitta vaniljstången på längden och lägg i en kastrull ihop med mjölken. Låt koka upp och sjuda i ca 5 minuter. Passa så att inte mjölken bränner vid. Ta från värmen och låt svalna något.
5. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse poröst i en bunke.
6. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i äggvispet. Rör sedan ner mjölken. Häll tillbaka det i kastrullen och låt sjuda under vispning tills såsen tjocknar. Den får absolut inte koka. Ta från värmen och rör ner smöret tills det smält helt.
7. Skala rabarberna och skär dem i bitar, ca 5 cm Lägg dem i en eldfast form och strö sockret över.
8. Grädda rabarberna i ugnen i 10–15 minuter.
9. Servera rabarberna med crêpes och vaniljkrämen. Garnera gärna med ätbara blommor.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons