Daimrutor med tosca i långpanna recept

Daimrutor med tosca i långpanna
Baka en försvinnande god långpannekaka med saftig botten och härligt toscatäcke. Som tur är blir det många bitar!
Annons
Daimrutor med tosca i långpanna
Ljuvligt sega daimrutor med knäckig tosca bakar du snabbt och lätt i en långpanna. Foto: Pontus Ferneman

Recept daimrutor med tosca i långpanna

ca 24 st
200 g mandelmassa
200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl kaffe- el matlagningsgrädde
1 dubbeldaim

Tosca
100 g smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2½ msk kaffe- el matlagningsgrädde
200 g mandelspån
1 dubbeldaim

Annons

Ugn 175°, 200°

 

Annons

Gör så här

1. Riv mandelmassan. Rör samman med smöret och sockret till en porös smet. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten växelvis med grädden. Tillsätt hackad daim. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper.

3. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen, ca 20 min.

4. Tosca: Smält smöret. Rör i socker, sirap, mjöl och grädde. Låt koka upp. Ta från värmen. Rör i mandeln. Fördela smeten ovanpå kakan.

5. Grädda i mitten av ugnen i 200° i ytterligare 10–15 min, tills toscan fått fin färg. Strö över hackad daim direkt när kakan tagits ur ugnen. Låt svalna. Skär kakan i rutor.

Annons

Köptips från Hemmets matredaktör: långpanna med lock!

Långpanna Clas Ohlson

Det är bra att ha långpannor i olika storlekar, och den här med lock från Clas Ohlson är särskilt bra att ha när du ska frakta runt kakorna. Läs mer och köp här.

Vaniljrutor med tosca

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons