Dillkött på nytt snabblagat vis

Dillkött på nytt snabblagat vis
Dillkött – klassisk husmanskost med älskade smaker. Prova att göra rätten med kyckling – superläckert och klart på 35 minuter!
Annons
Dillkött med kyckling – smakrik och klassisk husmanskost på nytt snabblagat sätt.
En klassisk rätt som aldrig går ur tiden – dillkött, här gjord på nytt vis med kyckling. Servera med morötter och kokt potatis. Foto: Olof Abrahamsson.

Recept på dillkött på kyckling

4 port
Tid: 35 min

600 g lårfilé eller filé av kyckling

8 dl vatten

1 tsk salt

1 tärning grönsaks- el kycklingbuljong

1 skivad morot

1/2 klyftad gul lök

1 lagerblad

Dillsås:

1/2 dl vatten

Annons

1/2 msk ättiksprit, 12 %

2 tsk socker

2 msk smör

2 msk vetemjöl

4 dl sparad kycklingbuljong

1 dl vispgrädde

salt, vitpeppar

1 dl finhackad dill, spara stjälkarna

Tillbehör:

250 g små morötter

Gör så här

1. Putsa kycklingen och dela den i mindre bitar. Koka upp vatten, salt och buljongtärning med morot, lök och lagerblad.

2. Lägg i köttet och sjud några min men inte längre än att bitarna precis blir klara.

Annons

3. Ta upp kyckling och morötter och sila buljongen. Spara buljongen till såsen.

4. Koka ihop vatten, ättiksprit och socker samt dillstjälkarna i några min till en sursöt lag, dra från värmen.

5. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt buljongen lite efter hand under kraftig omrörning och sist grädden. Puttra samman i 5–10 min, smaka av med den sursöta lagen, salt och peppar.

6. Tillsätt kyckling och hackad dill strax före servering.

7. Servera dillköttet med kokt potatis och morötter. Smaka ev av med ytterligare ättika, socker och kryddor till önskad smak.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons