Dubbelnougat med pistage och mandel

Dubbelnougat med pistage och mandel
Annons

Dubbelnougat med pistage och mandel

ca 30 bitar

Lager 1

200 g mörk choklad
1 msk smör

Lager 2
200 g ljus choklad
100 g mörk choklad
150 g nougat

Garnering
100–150 g rostade mandlar, pistaschnötter och rostade kokoschips
flingsalt

Gör så här:

Annons

Lager 1: Smält den mörka chokladen. Klicka i smöret och smält under omrörning. Häll chokladen i en bakpappersklädd form, ca 20×28 cm. Låt svalna och tjockna, men inte stelna.

Lager 2: Smält ljus och mörk choklad tillsammans. Ta från värmen och låt bitar av nougaten smälta i den varma chokladen. Rör om. Låt svalna lite innan den hälls ovanpå chokladbottnen.

Garnering: Strö på hackad mandel, hackade pistaschnötter, kokoschips och lite flingsalt. Låt stelna och skär i rutor.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons