Kaneldoftande äppeltarte

Enkel äppelpaj med smördeg recpet
På frasig smördeg tronar generöst med tunna äppelskivor pudrade med kanel. Lika fina till dessert som till kaffet.
Annons
Enkel äppelpaj med smördeg recpet
Recept på en enkel äppelpaj (eller äppeltarte) med kanel och smördeg!

Enkel äppelpaj med smördeg – recept

• 8 st

ca 5 fasta äpplen, t ex Granny Smith
1 rektangulär smördegsplatta, 250 g
1 ägg till pensling
1–1 ½ tsk kanel
1–1 ½ dl brun farin

Servering
glass eller vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor.
3. Rulla ut smördegen och skär i 8 lika stora bitar. Placera på bakpappersklädd plåt.
4. Lägg en rad skivade äpplen omlott på varje degbit. Rulla in smördegens kanter på alla sidor om äpplena. Pensla smördeg och äppelskivor med ägg och strö sedan över kanel och brun farin.
5. Grädda i ugnen i 15–20 minuter tills de fått fin färg och smördegen känns frasig. Servera bakverken ljumma till en klick glass eller vispad grädde.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons