Baka vårt enkla och goda korgbröd

Baka vårt enkla och goda korgbröd
Det är enkelt och smakar fantastiskt. Baka vårt goda bröd som fått sin fina form efter att ha att jäst i jäskorg. Brödet kan också jäsa i en skål med mjölad brödduk i!
Annons
Baka_Paskbrod
Vårt saftiga korgbröd är busenkelt att baka! Foto: Pontus Ferneman

Busenkelt korgbröd recept

1 stort bröd

Dag 1
25 g jäst
1½ dl vatten, rumstemp
1½ dl rågmjöl

Dag 2
3 dl vatten, rumstemp
2 msk olja
1 msk honung
9–10 dl vetemjöl special
2 tsk salt

Ugn 200°

 

Annons

Gör så här

1. Dag 1: Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Arbeta sedan in mjölet. Låt stå övertäckt i rumstemp till nästa dag.

2. Dag 2: Tillsätt vatten, olja, honung och mjöl till fördegen. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon min. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 tim.

3. Mjöla korgen med mycket rågmjöl. Arbeta degen lätt och forma till ett bröd. Lägg det i korgen. Täck över och låt jäsa ca 30 min.

4. Stjälp upp brödet på plåt med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 30–40 min.

 

Baktips!

Just nu kan du fynda vår smarta bakmatta till ett riktigt bra pris i vår butik. Klicka här för att läsa mer om erbjudandet >>

Missa inte vår fina och praktiska bakmatta som finns att köpa i webbshoppen.

 

Läs mer:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons